Alle video's

Screen Shot 2017-02-15 at 06

The wild bees that keep us

2018 35 min Ducktape & Fastenopfer


Documentaire over AESBO, een boerenorganisatie in Laos die toont hoe boeren hun bijen nog kunnen houden: met simpele, zelfgemaakte kasten, bijen die uit het bos komen en die voeding noch behandeling nodig hebben.

WSGA_web

World’s Smallest Grande Armée

2015 100 minuten Eigen werk


De geschiedenis geeft twee muzikanten vleugels wanneer ze in de voetsporen treden van Napoleon. Met de winter voor de deur vertrekken ze te voet van Moskou naar Vilnius.
Pozzallo-Pirates_web

Pozzallo Pirates

2014 25 minuten Eigen werk


Verslag van een popup-actie om de problematiek van de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee onder de aandacht te brengen. Met een aantal pakkende getuigenissen van een paar die het gered hebben.
Spiegelbeeld_web

Spiegelbeeld / Zoon van een allochtoon

2015 35 minuten Gemeente Boom


Een groep jongeren vraagt zich af wat de mensen over hen denken. Ze willen zich tonen zoals ze zichzelf zien, als zoon van een allochtoon, in Boom. Ze houden zichzelf en de kijker een spiegel voor.
Screen Shot 2018-08-07 at 12

Komt een kip bij de dokter

2017 12min Eigen productie


Alles wat u wilde weten -en alles wat u NIET wilde weten- over kippenpokken en desondanks (of bijgevolg) nooit durfde te vragen.
Exodus-Tine Van de Vel-DSC_1391-2

Exodus

2017 8min La Barraca


Trailer voor de muzikale voorstelling Exodus, waarin Wouter Van den Abeele met Flamenco, Rebetiko en Arabische muziek aan de slag gaat.
Screen Shot 2018-08-07 at 12

De voedseloverschotten van Carrefour Schoten – Les excédents alimentaires de Carrefour Schoten

2018 6min22 Foodsavers


Een filmpje van Foodsavers, KOMOSIE vzw, in het kader van een beter promotie van de SCHENKINGSBEURS. / Une vidéo de Foodsavers, KOMOSIE vzw, dans le cadre d'une meilleure promotion de la BOURSE AUX DONS.
Insite-Outsite_web

Insite-Outsite

2016 29 minuten Samenlevingsopbouw Gent


Documentaire over de dynamiek die in de wijk Rabot te Gent tot stand kwam na invoering van een complementaire munt ‘de Torekes’, en die de klassieke opvattingen over arbeid, vrijwillige inzet, activering, armoedebestrijding en solidariteit uitdaagt.
Mobilant_web

Mobilant

2015 10 minuten Mobilant vzw


Mobilant is een dynamische en innoverende organisatie die hulp biedt aan mensen met een mentale beperking. In dit filmpje doen ze uit de doeken wat hen onderscheidt van de andere initiatieven in de sector.
Welcome-Refugees_web

Welcome refugees

2015 1min26sec Vluchtingenwerk Vlaanderen


Impressie van de mars van 27/9/2015, een steunbetuiging voor het leed van de vluchtelingen.
Hergo_web

Hergo

2014 27 minuten Alba vzw


Voorlichtingsfilm over Herstelgericht Groepsoverleg, deskundig begeleide gesprekken tussen jeugdige delinquenten en hun slachtoffers.
De-mensen-maken-de-stad_web

De Mensen Maken de Stad

2014 6 minuten Fiebre


Sfeerreportage met interviews over de slotfase van 'De Mensen Maken de Stad', een culturele wisselwerking tussen de stad Mechelen en haar bevolking
Konektorkaart_web

De Konektorkaart

2014 42 minuten Eigen werk


Samen met Samenlevingsopbouw Antwerpen Provincie en Mechels Stadsartiest Gijs Vanhee ging Ducktape op zoek naar migratieverhalen in Mechelen om zo een unieke kaart te creëren.
Kostuum-van-ons-va_web

Het Kostuum van ons va

2013 25 minuten Museum ’t Gasthuys Aalst


Audiovisueel onderdeel van een tentoonstelling van het Stedelijk Museum Aalst. Het persoonlijke relaas van twee overlevenden uit Aalst van de nazi-kampen.
Hitchtanbul_web

Hitchtanbul

2013 92 / 62 minuten Eigen werk


Voor een onderzoek naar de toestand van het reizen met de duim, ondernemen twee ex-lifters een avontuurlijke reis van België naar Turkije. Zullen ze het klusje klaren op een week tijd?
Ik-dus-naar-Compostela_web

Ik dus naar Compostela

2013 35 minuten Eigen werk


Documentaire over Oikoten (Alba vzw): 30 jaar staptochten met jeugdige delinquenten op de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.
Amai-mn-horen_web

Amai m’n (h)oren

2013 Variabele lengtes Veiligheidsinstituut Antwerpen Provincie


Voorlichtingsfilmpjes in het kader van een gehoorschade-campagne van de Provincie Antwerpen. Een aantal getuigenissen en een tiental quiz-filmpjes.